VISITES GUIADES PER A GRUPS

Els Museus de Sitges, íntegrament dedicats a lart i plenament vinculats a la història cultural del país, ofereixen l’oportunitat de fer un recorregut complet per la història de lart. Un recorregut des de lart antic fins el contemporani entre dobres de gran qualitat.

VISITES GUIADES PER A GRUPS (màxim 15 persones)

Museu del Cau Ferrat
La visita guiada ens presenta la que va ser casa-taller de Santiago Rusiñol i, a partir d'aquesta, descobrim els fets més rellevants de la seva vida, tant des del punt de vista humà com artístic: l'enfrontament de l'artista amb la burgesia industrial de l'època, la bohèmia dels pintors catalans a París a finals del XIX, el paper d’agitador cultural de Rusiñol, les Festes Modernistes, el concepte d’Art Total, l’impacte de l’impressionisme en la pintura catalana i les figures d’artistes com Ramon Casas, Darío de Regoyos, Miquel Utrillo, Enric Clarasó, Manuel de Falla, Erik Satie, Enric Morera, Alexandre de Riquer, Picasso...

Una mirada Feminista al Cau Ferrat
L’itinerari Una mirada feminista al Cau Ferrat observa què ens revelen les obres que formen part del patrimoni cultural sitgetà amb relació a la història dels subjectes que la societat ha definit com a dones.

L’objectiu d’aquest itinerari amb perspectiva de gènere és posar en relleu els imaginaris i rols construïts entorn les dones al llarg de la història. Quins múltiples papers han jugat? Quina representació n’han fet escultors i pintors? Quins ideals de feminitat expressen aquestes obres, o d’altres del mateix context? On són les dones artistes, treballadores, pensadores, activistes i feministes que intuïm al marge d’aquestes teles i objectes escultòrics? La visita en clau de gènere ens permetrà reinterpretar

les obres, activant nous significats i valors associats a cadascuna de les obres seleccionades i el Cau Ferrat en conjunt, i proposant-nos claus de lectura que podem aplicar a les nostres percepcions quotidianes.

Visita Literària al Museu del Cau Ferrat
En aquesta visita descobrirem la figura de Santiago Rusiñol literat. Un recorregut pel Museu del Cau Ferrat on a través de les seves obres parlarem de teatre, prosa poètica, novel·la, llibre de viatges, articles periodístics. També en els seus múltiples vessants: el Rusiñol pintor, modernista, rebel i regeneracionista, el Rusiñol esteticista, decadentista, simbolista, humorista i irònic, el Rusiñol artista total...

Museu de Maricel
Visita i comentari de les obres del Museu de Maricel. Art Antic: Romànic, Gòtic, Barroc. Art Modern: Romanticisme, Realisme, Modernisme, Noucentisme, Avantguardes, Figuració Segle XX. Així mateix explicarem la història del Museu de Maricel, des de la construcció de l'Hospital de Sant Joan al segle XV fins la creació de l'actual museu, passant per la fundació del conjunt de Maricel per Charles Deering, i les actuals col·leccions d’art procedents de la donació del doctor Jesús Pérez Rosales.

Una Mirada Feminista al Museu de Maricel
Amb aquesta visita es proposa  fer un recorregut a través d’alguns dels moments més rellevants de la història de l’art recollits a la col·lecció del Museu de Maricel. Des del segle XIV fins al XX, reflexionem sobre allò que hi ha rere les obres des d’una perspectiva feminista i amb voluntat de despatriarcalitzar la mirada al patrimoni. La visita en clau de gènere ens permetrà aportar nous significats a les obres seleccionades i qüestionar-nos, alhora, les herències del passat que perduren en la nostra vida quotidiana i en els nostres imaginaris.

Museu Romàntic Can Llopis (temporalment tancat per obres)
A través del recorregut per la Casa dels Llopis de finals del segle XIX anem descobrint com era la vida i els costums d'una família benestant de l'època (fabricació del vi, transport de viatgers, il·luminació, gustos,...) Veiem l'arquitectura romàntica i les col·leccions d’estris de treball i d’ús quotidià, així com d’altres considerats de luxe i prestigi del mateix període. El celler, on elaboraven la Malvasia sitgetana, al voltant del qual girava el negoci familiar.

Fundació Stämpfli – Art Contemporani
Donar a conèixer l'Art Contemporani a través de la pintura i l'escultura que el pintor Pere Stämpfli ha reunit per crear la Fundació que porta el seu nom. El Centre d'Art permet contemplar expressions plàstiques de diverses tendències com la Figuració Narrativa, el Nou Realisme, el Surrealisme, el Cinetisme o l’Abstracció Geomètrica. 

Palau de Maricel 
El 1909 l’industrial, filantrop i col·leccionista d’art nord-americà Charles Deering arribà a Sitges de la mà del seu amic Ramon Casas. En descobrir el Cau Ferrat de Santiago Rusiñol i la bellesa de la vila, decidí que era el lloc ideal per instal·lar les seves col·leccions d’art. Després d’adquirir l’antic Hospital de Sant Joan i les cases de pescadors de la plaça del mateix nom va bastir, sota la direcció tècnica i artística de Miquel Utrillo, el Palau de Maricel, autèntica joia arquitectònica noucentista de la nostra vila. Una visita guiada pels seus espais ens permetrà recordar la importància de la figura de Deering, del col·leccionisme a principis del segle XX, de Miquel Utrillo i del Noucentisme.

Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
Un recorregut dins de la història de l’art del nostre país. Del romànic al noucentisme. A l’exterior comentari del Baluard, la Fragata, els primers Cavallers, les Vagueries, la transformació de l’edifici. A l’interior comentari sobre els Credença, els Sarcòfags, Ferré Bassa, la Contrareforma i el conjunt de retaules barrocs. Al primer pis amb l’arribada d’un conjunt d’imatges romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques que formen part de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez Rosales, i que pertanyen al Museu de Maricel, podem contemplar una de les millors col·leccions d’art sacre del nostre país.

INFORMACIÓ I RESERVES
Informació: museusdesitges@diba.cat
Reserves: reservesms@diba.cat
Telèfon; 93 894 03 64 (extensió 1)