El Palau de Maricel és un dels edificis més emblemàtics de Sitges. Integrat en el conjunt artístic i monumental de Maricel, també és conegut com Maricel de Terra, per diferenciar-lo del Museu, denominat també com Maricel de Mar.

El Saló d’Or, el Saló Blau, la Sala Capella, la Sala Vaixells, les terrasses o el claustre –des d’on hi ha una esplèndida panoràmica del Mediterrani– són els principals espais que estructuren el Palau. D’estil marcadament noucentista, les diferents sales es distingeixen per una decoració singular, que accentuen el seu caràcter.

El Palau té actualment una triple funció: d’una banda, és seu d’esdeveniments institucionals i culturals de notable relleu en la vida cívica i cultural de Sitges, com concerts, conferències o presentacions. Per una altra part, alguns dels seus espais acullen esdeveniments d’organitzacions i empreses, que en lloguen el seu ús, així com casaments civils. I, per últim, les sales, la terrassa i el claustre són accessibles a les visites que Museus de Sitges organitza. Durant els mesos d’estiu, el programa de visites s’amplia als recorreguts amb concerts de castanyoles i els Sopars de Lluna plena a les seves terrasses.

El majestuós Saló d’Or és l’espai utilitzat per Museus de Sitges per a l’organització de diferents sessions acadèmiques, com les jornades del Mercat de l’art, col·leccionisme i museus; la Jornada d’Arqueologia de Sitges i el Simposi Internacional sobre el Noucentisme. Aquest mateix espai ha estat testimoni d’una llarga llista d’esdeveniments socials i culturals d’accentuada transcendència, com sessions de la Trobada d’intel·lectuals catalans i castellans promoguda per la Generalitat l’any 1981 o diferents cursos de la Universitat Menéndez y Pelayo, entre molts altres.

Visita virtual a través de Google Arts & Culture

Visita virtual a través de Catalonia Visit Museum