Educació

Les propostes educatives que organitzem des del Departament d’Educació són activitats adreçades a tos els públics i que ajuden als visitants a complementar i conèixer d’una manera amena i interessant el nostre patrimoni i la nostra història.

Les activitats es poden gaudir a través de tallers adreçats a tota la família, a la gent jove i a la gent gran. Durant tot l’any, un cop al mes i coincidint amb les festivitats del calendari, festes locals i exposicions temporals, organitzem tallers adreçats a tota la família per compartir al llarg d’una hora i mitja un espai de creativitat acompanyat de sensacions i curiositat en el moment de treballar diferents materials i diferents tècniques artístiques.

Un al·licient per descobrir veritables tresors artístics són les sortides culturals, tant al nostre país com a l’estranger. Es tracta de sortides que programem coincidint amb exposicions temporals relacionades amb el patrimoni dels nostres museus.

Les visites guiades al Museu del Cau Ferrat, Museu de Maricel, Museu Romàntic, Palau de Maricel, Fundació Stämpfli, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, així com a les ermites del Vinyet i de Sant Sebastià i a exposicions temporals estimulen la curiositat dels visitants i en tots els casos es poden combinar amb les rutes pel centre de la vila. El Departament d’Educació és sempre obert a acollir noves propostes per donar vida als espais  dels Museus obrint-los a les diferents arts com la poesia, teatre, música, cant, jocs, totes elles amb una finalitat cultural i la passió per l’art.

SITGESCOLA
Tal com indica el seu nom, el Sitgescola és un programa didàctic sobre Sitges especialment adreçat a les escoles. El seu objectiu és posar a disposició dels més petits els instruments per conèixer i entendre el patrimoni de la vila i les seves capacitats d’expressió cultural.

El projecte Sitgescola consta de diferents activitats (visites guiades als museus, circuits culturals per Sitges, tallers, gimcanes, concerts...) i, en tots els casos, amb els alumnes com a receptors i protagonistes dels continguts. Un dossier didàctic pensat per als responsables dels centres escolars recull les diferents opcions disponibles perquè puguin escollir les que més s’adapten a les seves necessitats.

INFORMACIÓ I RESERVES
Edifici Miramar
Davallada, 12 (3a planta)
08870 Sitges
T. 93 894 03 64 (extensió 1)
F. 93 894 85 29

museusdesitges@museusdesitges.cat
reservesms@diba.cat
www.museusdesitges.cat